субота, 23. јул 2011.

INVESTITORI

Investicijom se može označiti bilo kakvo ulaganje, primarno novčanih sredstava, radi stjecanja određenih ekonomskih koristi, odnosno profita. 



Pri tome se može ulagati u financijske oblike imovine i s njima izjednačene investicije ili pak u realne oblike imovine koji omogućavaju ostvarivanje ekonomskih koristi odnosno profita kroz određene produktivne poslovne aktivnosti.
UPECACEMO NEKOG
INVESTITORA
MOZDA ALI GA MI NECEMO DOZIVETI

Koji su glavni investitori u gradu i kako prolaze?
Prvo je bila prva akumulacija kapitala 90 godina kao i svuda sticalo se na različite načine i većinom ne zakonski, kako dođoše promene u to se podrazumevalo i da se abolira zločin protiv drzave, a to je krađa poreza jer nama nije bitno kako su pare zarađene reče jedan od ministara te 2000god.
SARGAREPICA
Većina tadašnjih biznismena lokalnih polako je kopnilo jer je počelo uvođenje reda u plaćanju poreza pa da nebi komšije i poslovni partneri primetili da se više nema posegnuše za pozajmicama pa šta košta da košta.Neki su zavrsili u zatvoru ali i tamo ...

Posle toga već znamo neki su visili neki su prosvirali glavu ,a neki su imali sreću da ih skinu na vreme sa konopca.
Ima i onih biznismena  koji su priznali poraz i danas rade poslove koji nisu za pohvalu, čuvari portiri, vozači itd.
Međutim neki se drze i dalje politike i čika mite kad treba da se završi posao,a pare su pare lepe pa mirišu kako da odoliš.


Kako dočekujemo investitore u Negotinu.
Neke sa pesnicama, pa odlaze sa šljivom u očima neke sa klopom u Rajačkim pivnicama.
Da li je dovoljno samo ugostiti investitora
danas kad mu se svi nude i utrkuju sa 
povlasticama  ako investira u njihovu opštinu.
Prošlo je vreme ili bar prolazi biznismena sa 4 razreda osnovne škole.


koliko te ima Srećko
Konkurencija je velika i polako neki ispadaju iz igre više nije dovoljna politika.Neki današnji biznismeni će uskoro po otvaranju transver stanice za sekundarne sirovine kupovati i po ulicama ovako.




A neki će morati da rade čvrsto kako bi Negotin stao na noge
i pruzio investitorima pravu poslovnu klimu .


Nije lako ziveti u malom gradu na Dunavu u blizini dve drzave Evropske unije ali šta je tu je nemamo drugu budućnost jer dok mi hitamo njima oni više neće ni postojati, zato ostajmo ovde sunce tuđeg neba neće vas grijati kao ovo naše julsko hm...hm..gorki su tamo zalogaji Nutele i Milke hm.hm  gde svoga nema i svoje partije nije hm..hm..


13 коментара:

  1. Анониман23. јул 2011. 12:13

    A ne rece ko taj u Negotinu koji ce dovede investitore.Mali Joza mozda,ili generalni sekretar.Ili si mislio na mr Urukovica.Demokrate vec prevarile narod da glasaju za Sureta pa podmetnuli Vlajka,do sada su 10 puta otvorili prelaz na Djerdapu,sigurno ce i ovaj put pred izbore.Ili mozda misle da ce ih Bankovic sa investicije u azil i nova kola za komunal uvede u EU.Alal im evropa sa takvim kadrom.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман23. јул 2011. 12:42

    Samo KONPANIJE spašavaju ovaj GRAD.
    Obavezan Sasatanak sa ljudima koji znaju da razgovaraju sa KONPANIJAMA.

    1. BIZNIS PLANOVI,
    2. STUDIJE IZVODLJIVOSTI,
    3. ODRŽIVI RAZVOJ, za bilo kakvu proizvodnju
    Ovo mora da se zna.

    Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман23. јул 2011. 13:09

    Investitore ce dovesti tri dame LDP Dusica Miliojevic, Jamina elenkovic i Radmila Gerov. hahaha, Jedab Barbaros propade ajmo dalje

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман23. јул 2011. 13:24

    Sve se steluje i podesava kakvi biznis planovi pa to Jozica vec uradio sa otkupom kose.
    Studija izvodljivosti kako to gordo zvuci,a narocito odrzivi razvoj jel vas to naucise oni iz EU vidim cvetaju im ruze nezna se ko ce pre u bankrot EU ili SAD.

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман24. јул 2011. 01:15

    Sta imas ti protiv Jozice sto se ti nisi setio da otkupljujes kosu.Jozica prati svetske trendove,vi ste se ucaurili i samo kritikujete,ali razmislite malo, koliko Jozica moze sa vlasuljama novih radnih mesta da otvoriTreba imati kefalo.Slovencima jedini domaci proizvod bio toalet papir a gledajte sad,izvoze ekoloski stajnjak.Eto i to moze,kod nas tih govana ima koliko hoces samo ih treba vakumirati da ne prpadaju i evo ti izvoz.Svega ima ovaj Negotin ali treba podrzati ljude u tome.Vi bi samo da kritikujete.Samo ti guraj Jozice ti si proevropski covek.

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман24. јул 2011. 04:40

    treba znati dovesti nekog ali ko ima iskustva iz privrede Vlajko,Uruk,Markovic?
    Za biznis nije dovoljna politika treba biti talenat i plus uciti i raditi,ovi nikad nisu imali iskustva u biznisu i misle da se ekonomija vodi kao i politika greska.

    ОдговориИзбриши
  7. http://studio.stupeflix.com/v/e6nquQFU5R/?autoplay=1


    malo da se nasmejemo

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман24. јул 2011. 23:24

    Zasto bi neko ulagao u Negotin?? Nemamo puteve, nemamo zeleznicu,nemamo aerodrom, nemamo dobru luku, nemamo veliki broj stanovnika... Turistima mozemo da ponudimo sadrzaj samo za jedan dan, vise od toga tesko. Moze samo da dodje neko ko ce da dobije od vlada pare i da posle par godina opet to zatvori. Ja vidim jedino mogucnost u vinogradarstvu i vocarstvu, ali bi to trebalo zastititi od stranaca da nam ne pokupuju zemlju a mi da radimo sezonski za njih.

    ОдговориИзбриши
  9. Za ovog sto pominje Ekrema zuti karton koji polako crveni,rekli smo nije ovo tabloid Kurir ili Svet nema takvog pljuvanja, ublazite malo to nezadovoljstvo.

    ОдговориИзбриши
  10. Анониман26. јул 2011. 07:00

    Ljudi jel moze neko da mi kaze koliko je radnika radilo u opstini, komunalu i zdravstvenom centru 1991,2001,2011. Zelim da uporedim sa brojem stanovnika opstine Negotina za te godine.

    ОдговориИзбриши
  11. Анониман29. јул 2011. 08:46

    Cujem Sinisa uradjena vam je nova sistematizacija prema glasanju na tvom blogu najvece povecanje dobice "bivsi"direktor to mu dodje kao bivsi ljubavnici, samo ovi uvek k.....Nece valjda opet visa uz rad da zavlada i da nam prosecni sredjuju grad.
    Kad ce jednom Acini kadrovi i politicki ispusene lule da dobiju svoje mesto tamo gde pripadaju.

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман29. јул 2011. 12:10

    Nikad,oni su stalni i kad idu u penziju ti sa visu skolu ce drmaju u komunal.Oni su uz svaku vlast.Ni jedna firma nema toliko sa visu skolu kao komunal,a imaju i ucitelji moze da otvore vrtic za decu.Strasno sta sve ima u taj komunal.

    ОдговориИзбриши
  13. ???
    negde oko Svetog Ilije
    naseg velikog praznika !!!!

    ОдговориИзбриши