понедељак, 27. јун 2011.

LEKOVITO BILJE

plantaza nane u Bratujevcu



LEKOVITO BILJE 

Lekoviti preparati izradjeni od biljaka danas su sve brojniji u svetu i sve se vise traze. Lekovito bilje nalazi primenu u medicini, ishrani i kozmetici i postaje predmet interesovanja citavog sveta.
Lekovito bilje u Srbiji predstavlja bogatu tradiciju i deo kulture naroda.
Negotin zahvaljujuci povoljnoj klimi, zemljistu i nezagadjenoj sredini veoma je pogodna za intenzivno gajenje lekovitog bilja. Proizvodnja lekovitog bilja donosi veci, brzi i laksi profit od drugih poljoprivrednih proizvodnji.
U Negotinu udruzenje Timijan plus organizuje edukaciju i proizvodnju sa svojim članovima koji su kooperanti Instituta Josip Pančić iz Beograda.Danas su plantaze članova uduzenja posetili i gosti iz Nemačke koji su umnogome pomogli rad udruzenja.

Saša presednik udruzenja Timijan+ sa gostima iz Nemačke ambasade i GTC
razgovor o planovima i problemima uzgoja lekovitog bilja

Pored razradjenih tehnologija gajenja opste poznatih biljki ( nana, neven, maticnjak,origano) proizvodiće se i rasad do sada nedovoljno poznatih i neplantaziranih biljki cije uzgajanje donosi vece prihode (oman,rtanjski čaj.)



rasad lekovitog bilja


4 коментара:

  1. Анониман27. јун 2011. 12:51

    koliko vidim na opstinskom sajtu nema nista o poseti Nemaca,da nisu bili u privatnoj poseti.

    ОдговориИзбриши
  2. Bili su i u opstini ,vidi se na fotografiji da je bio i njihov prestavnik medija,a posle normalno turizam u Rajackim pivnicama.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман27. јун 2011. 13:12

    Haha nista bez turizma,da nisu drugovi isli za vreme vikenda na turizam ne bi danas glavni poverenik dobio inspiraciju da ispise onakve gluposti.Te pivnice mogu od budale da naprave dve budale a da u tebi stvori ubedjenje spasioca,coveka zivota i smrti a u stvari svi vide koliko nista neznas.Ako je i od poverenika(glavnog),mnogo je.!!

    ОдговориИзбриши