уторак, 28. јун 2011.

NEMOJ MILE NISTA POLITICKI






Istorija poltronstva u Srbiji ima dugu tradiciju. Samoupravni sistem je bio idealan za usavršavanje poltrona i od tada uvlakačke sposobnosti imaju veću vrednost od znanja i snalaženja u raznim oblastima. Devedesetih godina razvoj poltronstva dobija novu dimenziju. Ostaju upamćeni jedan Milorad i Spomenka, kao najuočljiviji predstavnici ovakvog načina života. Bilo je i uspešnijih, koji su izbegavali kamere, ali su zahvaljujući ovoj veštini ostvarili uspešne karijere i zaradili veće svote novca.
Promena sistema nije omela najuspešnije poltrone u daljem usavršavanju. Pored onih koji su jednu člansku kartu zamenili drugom, postoje i oni drugi, koji su nas, kako sami tvrde, oslobodili. Na koji način, još nisam uspeo da saznam. Prisećam se druženja sa policijom na ulici krajem prošlog veka. S obzirom da ih tada nisam baš viđao, pretpostavljam da su oni bili moderni Prle, Tihi i ostali, što će reći ilegalci zaduženi za specijalne zadatke.
Nekad davno u vreme crvenog  maga formiran je jedan sindikat.

Moram da priznam da sam bio skeptičan po pitanju opstanka poltronstva nakon promene sistema, ali su se ta moja očekivanja pokazala kao totalno pogrešna. Poltronstvo je poslednjih par godina dostiglo svoj zenit, na radost mnogih uživalaca divljenja prema sopstvenoj ličnosti. Raširivši se brže od epidemije gripa, poltronstvo je postala glavna ideologija današnje Srbije.
Međutim, danas je trend da poltroni ovu delatnost obavljaju 24 sata dnevno,prikriveni u formi sindikalne ili partiske aktivnosti. Pre nekoliko dana smo sedeli u kafani i pričali o politici. Rekao sam da nisam dovoljno pametan čim sam izlazio na prethodnih par izbora, ali ni toliko glup da to ponovim. I tada se javio gospodin uticajni član jedne od vladajućih stranaka, sa primedbom da će zbog ljudi poput mene na vlast doći oni drugi. Ne želim baš da napišem koje reči je tačno izgovorio za njih, ali za mene je rekao da me nije briga za svoju zemlju čim tako nešto mogu da kažem. Odgovorio sam da sam sada dobro prošao, jer me je isti "oslobodilac" pre 11 godina u istoj kafani nazvao izdajnikom zato što nisam izašao na neki referendum, gde sam trebao da zaokružim jedno od istorijskih ne.
Bez sve šale, mnogo je poltrona isplivalo na površinu. Zauzeli su fotelje i, kako se to kod nas kaže, državne jasle. Kad ih je toliko mnogo, ne može to dobro da se završi po državu. But, who cares?

Kukavice umiru više puta prije svoje smrti. Hrabri okuse smrt samo jednom.”




Generalni sekretar Sindikata radnika rekao je da je zvaničan zahtev sindikata da se uz dve povišice u aprilu i oktobru plata do kraja godine ukupno poveća za 26 odsto, ali da su sindikati spremni na dogovor.
- Spremni smo da razgovaramo o drugačijoj dinamici i procentu povećanja - kazao Je.Ups! izvinjavam se sindikalcima ali dolazi leto
pa sam zamoljen za reklamu,samo nastavite slušam vas.
On je dodao da od finansija očekuju dalje pojašnjenje kako će biti raspoređene dodatne dinara koje je pomenulo, kao i da li je moguće obezbediti još neka sredstva.
On je precizirao da se štrajk nastavlja sve do postizanja konačnog dogovora.



I predsednik druge sindikalne struje(naizmenične) u štrajku  rekao je da su razgovori u Agenciji za mirno rešavanje sporova nastavljeni nakon početnih tenzija među predstavnicima sindikata.
"Čini mi se i da kolege iz preostala dva sindikata polako popuštaju u svojim zahtevima i zato smo bliži rešenju", kazao je  On.



Rekao je da postoji opasnost da štrajk bude zloupotrebljen i da će policija biti kriva za sve ako stupi u štrajk, a na ulicama padne .
". Sindikat Srbije, koji je takođe reprezentativan, u utorak je saopštio da ne podržava najavljeni štrajk.
Nezavisni sindikat: Nije trenutak za protest



"Odluka o štrajku doneta je kao krajnje sredstvo koje je ostalo da bi se ispunili dogovori i obećanja koje su data.On je objasnio da oni koji organizuju proteste žele da to čine na javnim mestima gde svi mogu da ih vide, ali da to ne sme da dovede do višednevne blokade.




Ipak Dupeglavac više je za neke evropske tokove nešto tipa ........ pa znate  već,sad bi i sliku ajde baš kad ste navalili. 
Ovaj post već gubi smisao pa moram da ispunjavam zelje 
mojim nezavisnim sindikalcima koji zatraziše i sliku koja više ide uz neke "komunalne igre"i to sad kad ima sezonskog voća.
komunalijada 2011


16 коментара:

  1. Анониман28. јун 2011. 11:58

    Što se tiče generalnog sekretara njegov nagli napredak usledio je posle čuvene post opštinske sednice,i bezbroj ideja koje je tada izneo na iznenađenje svih beogradskih umnih glava.Kako se saznaje ličnu promociju u generalnog sekretara doživeo je na Rajačkim pimnicama,gde je uz jeće i piće,ohrabren od umnih beogradskih glava sastavio čuvene zaključke pod pretnjom ekstremnih mera sa upotrebom štrajka.Jedini koji poverova u to je dobra duša rukovodeća,ali kako kažu nažalost duša na izdisaju.Sigurni smo da to neće ometi novoimenovanog generalnog sekretara da nekoj novoj duši pruži bezrezervnu podršku,jer on je takav,on kad pruža,ispruža se do kraja.Živeo nam drug generalni,radosno uzviknu jedan od pozvanih pripitih gosta računajući valjda da kad može sekretar kao poltron da dogura dotle može i on jer je dva puta veći poltron od njega.A štrajk će se najaviti od generalnog jednog dana ako bude sakupio bar pet sledbenika.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман28. јун 2011. 12:52

    A mislim da bi generalnom sekretaru odgovarala ova mala sa frikomovom reklamom,vole generalni sekretari to kad je pazljivo,posebno lizanje.Dajte drugovi da podrzimo druga generalnog sekretara.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман28. јун 2011. 13:14

    ne znam koga predstavljaju oni kineski sindikalci na slici,ko je nezavistan debeli ili je mozda onaj sto se slika pored guza u Rajackim pimnicama.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман28. јун 2011. 13:51

    Ma ko je dupeglavac u postu,mali joza ili sekretar,
    ko je veci biser radnicke klase.

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман28. јун 2011. 20:31

    Mali Joza je ucitelj svima pa i gen.sekretaru.

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман28. јун 2011. 21:23

    Ti promeni 10 posta a tvoj prijatelj Lale ostade kod onog "zagusljivog posta" i tu se uglibi. Da li mu je to nestalo teksta,ajde Siki poguraj malo druga.

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман29. јун 2011. 06:42

    ne znam koga predstavljaju oni kineski sindikalci na slici,ko je nezavistan debeli ili je mozda onaj sto se slika pored guza u Rajackim pimnicama.

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман29. јун 2011. 06:45

    mali Joza ne voli sladoled,vise je za bananicu

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман29. јун 2011. 07:35

    Haha,hoces da kazes da Jozica vise voli puna usta nego slan jezik.Vrlo interesantno,mada kazu da je Jozica nasao devojku,ali svasta je moguce,teorija zavere siroke narodne mase uvek je prisutna.

    ОдговориИзбриши
  10. Анониман29. јун 2011. 07:41

    Ма видости ли ви људи код Геровке на блогу оне податке.Ово испаде општина пијанаца и развратника.А радници немају за хлеба.Па после гласајте за црвено жуту коалицију.Па Милошевић и Ђинђић се у гробу претурају због Дачића и Тадића.Геровка је за њих мало дете.

    ОдговориИзбриши
  11. ja bih zamolio anonimne da ne pisu vise o politicarima ovo nije blog namenjen njima,a narocito sto meni pravite probleme .Ovaj post je namenjen poltronima koji lepo prolaze u zivotu i molim njih da se javljaju i nas nauce kako da uradimo biznis plan kao oni.Dakle ovde mozete da polizete Frikom, da se posluzite na tacni i da pojedete bananu.Sve ostalo je suvisno,kao i nadimci mali Joza i savetnik.Dozvoljeno je nadimak poltron i super poltron eventualno dupeglavac sve ostalo je Frikommmmmmm.....

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман29. јун 2011. 09:15

    Gde ima da se kupi vadicep da pokusamo da izvadimo malog Jozu iz Cedine ....

    ОдговориИзбриши
  13. Анониман29. јун 2011. 09:22

    Malog Jozu odatle ne mogu odstraniti ni hirurskim putem.Zapravo nezna cija je glava dublje uvucena,da li njegova ili generalnog sekretara.

    ОдговориИзбриши
  14. Анониман29. јун 2011. 09:26

    svidja mi se post koji se stalno nadogradjuje,nije statican uvek vidis nesto novo.

    ОдговориИзбриши
  15. Анониман4. јул 2011. 12:49

    BANANA JE POSTALA NASE DOMACE VOCE, SVI JE GULE I USTA PUNE, ALI DOTICNA NA SLICI TO RADI BAS SA UZITKOM. KOLIKO LI JE SAMO ZIVIH BANANA DO SADA SAZVAKALA OVAKO JAVNO, BEZ STIDA I SRAMA.

    SVAKA CAS DAMI, OCEKUJE JE SVETLA BUDUCNOST, JEL OCIGLEDNO ZA DRUGO I NIJE.

    ОдговориИзбриши
  16. Анониман4. јул 2011. 12:58

    BANANA JE POSTALA NASE DOMACE VOCE, SVI JE GULE I USTA PUNE, ALI DOTICNA NA SLICI TO RADI BAS SA UZITKOM. KOLIKO LI JE SAMO ZIVIH BANANA DO SADA SAZVAKALA OVAKO JAVNO, BEZ STIDA I SRAMA.

    SVAKA CAS DAMI, OCEKUJE JE SVETLA BUDUCNOST, JEL OCIGLEDNO ZA DRUGO I NIJE.

    ОдговориИзбриши